BROWAR
Browar Kościerzyna, łączący ponad stupiećdziesięcioletnią historię i tradycję z nowoczesną technologią, to miejsce produkcji prawdziwego złotego trunku.
Naszą ambicją i pragnieniem jest, by doświadczenie
i tradycja w warzeniu piwa, w połączeniu
z umiejętnościami i pasją naszego piwowara oraz najlepszym sprzętem, owocowały zawsze
najwyższą i powtarzalną jakością.
KILKA SŁÓW OD PIWOWARA
Do produkcji piwa używamy wody z naszego ujęcia, najlepszych słodów dostępnych na rynku polskim i zagranicznym, chmielu z plantacji polskich, jak i innych krajów. Drożdże piwowarskie, które również mają znaczący wpływ na smak i aromat piwa, wybieramy, selekcjonujemy, izolujemy i namnażamy sami, by degustacja naszego piwa była zawsze niezapomnianym, pełnym rozkoszy dla zmysłów, przeżyciem.
Piwo w naszym browarze nie jest w żaden sposób utrwalane chemicznie czy fizycznie. Nie jest filtrowane ani pasteryzowane. Nasycenie dwutlenkiem węgla jest również w pełni naturalne i jest wynikiem procesu fermentacji drożdży piwowarskich. Dzięki temu piwo, którego mogą się Państwo u nas napić, jest tak smaczne i pełnowartościowe.
BROWAR KOŚCIERZYNA
Do produkcji piwa używamy wody z naszego
ujęcia, najlepszych słodów dostępnych na rynku
polskim i zagranicznym, chmielu z plantacji
polskich jak i innych krajów.
Drożdże piwowarskie, które również mają znaczący
wpływ na smak i aromat piwa, wybieramy,
selekcjonujemy, izolujemy i namnażamy sami,
by degustacja naszego piwa była zawsze niezapomnianym,
pełnym rozkoszy dla zmysłów, przeżyciem.
Piwo w naszym browarze nie jest w żaden sposób
utrwalane chemicznie czy fizycznie.
U nas na miejscu napijesz się piwa
niefiltrowanego i niepasteryzowanego.